Охендовський каже, що зрадів статусу підозрюваного

Охендовський каже, що зрадів статусу підозрюваного

Укрінформ
Голова Центральної виборчої комісії Михайло Охендовський використовуватиме статус підозрюваного для свого захисту.

Про це він заявив журналістам перед своїм допитом у Національному антикорупційному бюро, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Я вдячний детективам НАБУ, що вони прийняли моє запрошення і знайшли можливість приїхати в аеропорт вручити мені підозру. Це тепер значною мірою розв'язує мені руки, тому що до цього часу мене допитували як свідка, обсяг прав якого в кримінальному провадженні достатньо обмежений. Тепер, будучи підозрюваним, я використовуватиму всі надані мені законом можливості і повноваження для того, щоб довести безпідставність і необгрунтованість усіх висунутих проти мене звинувачень", - заявив глава ЦВК.

Охендовський запевнив, що не планує залишати територію України і готовий брати участь у всіх без винятку слідчих діях, аби довести безпідставність висунутих проти нього обвинувачень.

Голова ЦВК також заявив, що наразі ні його адвокати, ні він сам іще не мали змоги ознайомитися з матеріалами кримінального провадження. Він переконаний, що провадження буде закрите ще на етапі досудового слідства, або ж вирок суду буде виправдувальним.

Як повідомлялося, НАБУ повідомило Охендовському про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч.3 та ч.4 ст. 368 Кримінального кодексу України ("Одержання хабарів у великому та особливо великому розмірах особою, яка займає особливо відповідальне становище").

На думку слідства, Охендовський отримав хабарі на загальну суму 161 тис. 698 доларів США, що в еквіваленті за курсу Національного банку України на час вчинення злочинів становило 1 млн 294 тис. 438 грн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-