НАЗК не врахувало жодних пропозицій Мін'юсту щодо е-декларацій – Петренко

НАЗК не врахувало жодних пропозицій Мін'юсту щодо е-декларацій – Петренко

Укрінформ
Національне агентство з питань запобігання корупції не врахувало в порядку перевірки електронних декларацій посадовців жодної пропозиції Міністерства юстиції України.

Про це заявив міністр юстиції України Павло Петренко під час презентації результатів роботи відомства за 2016 рік, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Усі ті пропозиції входять до пропозицій Міністерства юстиції, які ми написали на 7 аркушах, і дуже детально, буквально з можливістю імплементації наших пропозицій в конкретний текст їхнього порядку. Загалом так детально і так дохідливо ми не спілкуємося з жодним з центральних органів влади, які готують свої рішення і подають їх до нас. Можу з прикрістю констатувати, що саме на сьогоднішній день після того, як Міністерство юстиції направило перший варіант порядку НАЗК зі своїми зауваженнями без реєстрації, ми отримали від них повторно ці порядки і в цих порядках не врахована практично жодна з наших пропозицій", - сказав Петренко.

Зокрема, за його словами, досі немає можливості публічного доступу до висновків, які робить НАЗК, немає також чітких строків проведення перевірки декларацій та зрозумілого механізму отримання пояснень від декларанта щодо недостовірності інформації в його декларації відповідними базами державних даних. Немає також чіткої процедури призначення самої перевірки, оскільки рядовий  співробітник НАЗК самостійно призначати її не може.

"Не можна уникати особистої відповідальності тим особам, які пройшли через публічний конкурс. Вони визначені як колегіальний орган, який приймає рішення про початок перевірки, а також приймає рішення за результатами перевірки. Звичайну перевірку будуть проводити їхні співробітники, але уникати відповідальності у прийнятті рішення на початку перевірки, незалежно від того, хто ти будеш - директор школи чи міністр. Тому поки я можу констатувати, що той варіант, який був засланий у Міністерство юстиції, буде повернуто без державної реєстрації", - підкреслив він.

Водночас Петренко поінформував, що наразі Мін'юст розробляє ще більше детальні рекомендації для НАЗК, розраховуючи, що колегія відомства на цей раз до них дослухається.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-