Рада має знайти гроші на вибори в об'єднаних громадах - КВУ

Рада має знайти гроші на вибори в об'єднаних громадах - КВУ

Укрінформ
Комітет виборців України закликає Верховну Раду та Кабінет міністрів знайти можливість для виділення коштів на діяльність районних територіальних виборчих комісій у рамках виборів в об'єднаних територіальних громадах.

Про це повідомляється на сайті Комітету у Фейсбуці.

"На 11 та 18 грудня 2016 року призначені перші вибори в 184 об'єднаних територіальних громадах, позачергові вибори старост, проміжні вибори до сільських, селищних рад, а також повторне голосування. До організації виборчого процесу залучені, в тому числі, районні територіальні виборчі комісії. Проте під час формування кошторису на проведення виборів не було передбачено коштів на їх діяльність. Тому члени комісій працюють за власний кошт", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що свою роботу районні ТВК розпочали наприкінці жовтня. За цей час їх члени за власний рахунок оплачували послуги телефонного та інтернет-зв'язку, займалися друком необхідних матеріалів, видавали відповідні документи.

"Комітет виборців України закликає ЦВК невідкладно підготувати кошторис витрат для районних ТВК, а Верховну Раду та Кабінет міністрів України - знайти можливість виділення коштів на діяльність зазначених комісій", - уточнюється у повідомленні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-