У День прав людини Гройсман нагадав про Майдан

У День прав людини Гройсман нагадав про Майдан

Укрінформ
Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман привітав українців з Міжнародним днем прав людини.

Про це повідомляє Урядовий портал.

«Тема дотримання прав людини для українців завжди була актуальною, і вона наскрізною ниткою проходить через усі сторінки нашої історії», - зазначив Гройсман.

Він нагадав про те, що під гаслами особистих свобод, рівності перед законом, особистої недоторканності, свободи слова і совісті пройшли три епохальні події новітньої доби: Студентська Революція на граніті, Помаранчева революція та Революція Гідності.

«Українські громадяни на весь світ чітко заявили, що воліють жити в європейській демократичній і правовій державі, будувати успішне громадянське суспільство, рішуче порвавши із спадщиною радянського тоталітаризму та її подальшими політичними рецидивами. Саме тому цей день для нас усіх є імперативним нагадуванням, що кожен посадовець, кожен чиновник, кожен народний депутат і політик зобов'язані виконувати волю українського народу, працювати на благо інтересів людей, усього суспільства і держави», - наголосив Прем'єр-міністр.

На його переконання,  спільним обов'язком влади також є боротьба за права українців, яких незаконно ув'язнили та "за фальшивими звинуваченнями тримають у російських тюрмах".

За його словами, цькування, залякування і порушення прав і свобод наших громадян кримськотатарської національності в окупованому Криму в ХХІ столітті є "неприйнятними і злочинними".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-