Безвіз для України: голосувати резолюцію цього року не будуть – дипломат ЄС

Безвіз для України: голосувати резолюцію цього року не будуть – дипломат ЄС

Укрінформ
З урахуванням порядку денного роботи керівних інституцій Євросоюзу, бюрократичних особливостей процесу ухвалення рішень ЄС, цього року голосування резолюції із надання Україні безвізового режиму в Європарламенті не відбудеться.

Відтак, за оптимістичними прогнозами, безвізовий режим для українців можливий ближче до весни 2017 року. Таку думку власному кореспонденту Укрінформу висловив дипломат ЄС.

"Рада ЄС і Європарламент розпочнуть переговори про законодавчу резолюцію із надання Україні, а також Грузії безвізового режиму наступного тижня, у вівторок або середу. Навіть, якщо рішення буде погоджено швидко, то цього року законодавчий орган ЄС на своєму заключному пленарному засіданні 12-15 грудня його проголосувати не встигне", - зазначив співрозмовник агентства.

Далі, за його словами, Європарламент піде на різдвяні канікули до 9 січня 2017 року. Відтак, рішення про безвіз для України після завершення переговорів ще мають затвердити профільний комітет законодавчого органу ЄС і Рада ЄС. Після цього воно буде винесено на голосування на пленарній сесії Європарламенту на початку наступного року. Далі, за процедурою, законодавча резолюція має бути знову затверджена Радою ЄС, опублікована та набуде чинності на 21 день.

Як повідомляв Укрінформ, Рада ЄС вже схвалила мандат на проведення переговорів з Європарламентом про скасування візового режиму з Україною, але політичною умовою є те, що це рішення набуде чинності лише одночасно із домовленостями про новий механізм призупинення безвізових режимів з усіма третіми країнами.

Напередодні Рада ЄС, Європарламент і Єврокомісія погодили компромісний варіант нового "запобіжника" із призупинення безвізових режимів. Комітет Європарламенту з питань громадянських свобод, юстиції та внутрішніх справ 8 грудня схвалив цей проект законодавчого регламенту.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-