Рада не давала дозволу на арешт Новинського - нардепи

Рада не давала дозволу на арешт Новинського - нардепи

Укрінформ
Верховна Рада своїм рішенням про надання згоди на притягнення до кримінальної відповідальності депутата від "Опозиційного блоку" Вадима Новинського дала можливість Генпрокуратурі лише оголосити підозру народному депутату і розслідувати справу.

Про це в ексклюзивному коментарі кореспондентові Укрінформу повідомив перший заступник голови Регламентного комітету парламенту, депутат від "Народного фронту" Павло Пинзеник.

"Сьогодні надано згоду на притягнення до кримінальної відповідальності Вадима Новинського, згоди на затримання і арешт Верховна Рада не надавала, до Генпрокуратури щодо цього не зверталася. Ми дали можливість розслідувати кримінальне провадження за участю Новинського Генпрокуратурі і в неї є можливість повідомити Новинському про підозру", - сказав Пинзеник.

Інший депутат Юрій Мірошниченко (фракція "Опозиційний блок") пояснив, що сьогоднішнім рішенням знято недоторканність з Новинського і ГПУ може проводити з ним всі слідчі дії, але для затримання чи арешту депутат потрібно буде окреме рішення парламенту.

"Дозвіл на затримання чи арешт Новинського має голосуватись окремо, цього Генеральна прокуратура не вимагала. Депутатська недоторканність з Новинського знята, всі слідчі дії можна з ним проводити", - зазначив депутат.

Як повідомлялося, Вадим Новинський підозрюється в перевищенні влади і скоєнні інших злочинів спільно з Віктором Януковичем і правоохоронцями Києва при незаконному позбавленні волі архієпископа (зараз митрополита) Олександра Драбинка, коли той був помічником нині покійного предстоятеля УПЦ Володимира (Сабодана).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-