Рада не подолала вето Президента на закон про стале тепло- та водопостачання

Рада не подолала вето Президента на закон про стале тепло- та водопостачання

Укрінформ
Верховна Рада не змогла подолати вето Президента України на ухвалений 7 липня 2016 року Закон "Про заходи, спрямовані на забезпечення сталого функціонування суб'єктів господарювання у сферах теплопостачання, централізованого водопостачання та водовідведення".

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, пропозицію подолати вето Президента підтримали лише 76 нардепів.

"Законом для окремої категорії суб'єктів господарювання запроваджуються економічні преференції щодо виконання зобов'язань з оплати використаного природного газу та послуг з його транспортування та/або електричної енергії і не передбачаються заходи щодо компенсації втрат та поліпшення фінансово-економічного стану їх кредиторів. Крім того, Законом до суб'єктів господарювання, на яких поширюється дія мораторію, не віднесено суб'єктів господарювання, що здійснюють постачання та/або транспортування природного газу надавачам комунальних послуг", - йдеться у пропозиціях Президента.

Зазначається, що пропонований спосіб урегулювання зазначених проблем порушує конституційний принцип рівності всіх суб'єктів права власності перед законом та гарантії захисту державою прав усіх суб'єктів права власності і господарювання (частина четверта статті 13 Конституції України).

"Реалізація мораторію, передбаченого Законом, який надійшов на підпис, може призвести до погіршення ситуації на оптовому ринку електричної енергії та ринку природного газу, укорінення практики несвоєчасної або не в повному обсязі оплати за одержані товари і послуги" , - зазначається у пропозиціях Президента і пропонується відхилити Закон.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-