Самопоміч далі не голосуватиме у ВР через Новинського - Єгор Соболєв

Самопоміч далі не голосуватиме у ВР через Новинського - Єгор Соболєв

Оновлено
Укрінформ
Фракція «Самопоміч» не братиме участь у голосуваннях Верховної Ради, доки не буде винесене на голосування рішення про позбавлення недоторканності народного депутата від «Опозиційного блоку» Вадима Новинського.

Про це заявив представник фракції, народний депутат Єгор Соболєв з парламентської трибуни, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«До того моменту, поки Верховна Рада не винесе не голосування рішення про позбавлення Новинського депутатської недоторканності, «Самопоміч» далі не братиме участь у жодному голосуванні», - сказав Соболєв.

Парламентська фракція «Самопоміч» повернеться в сесійну залу в четвер 8 грудня для голосування щодо зняття недоторканності з депутата від «Опозиційного блоку» Вадима Новинського.

Про це заявив лідер фракції Олег Березюк у кулуарах парламенту, відповідаючи на запитання кореспондента Укрінформу.

«Так, Голова Верховної Ради оголосив, що завтра першим питанням розглядатиметься питання позбавлення недоторканності», - сказав він.  

Крім того, Березюк повідомив, що в середу фракція пропонуватиме колегам з інших фракцій поставити підписи під законопроектом щодо механізму зняття депутатської недоторканності. Зокрема, він зазначив, що треба законодавчо встановити запобіжники, які б перешкоджали втечі депутатів, яких мають позбавити недоторканності.

Крім того, за його словами, має бути норма щодо того, що після зняття депутатської недоторканності перестають діяти дипломатичні паспорти.

Відповідаючи на запитання, скільки голосів може бути віддано за зняття недоторканності з Новинського, Березюк відповів, що він не знає позицію інших фракцій і це відповідальність кожного з депутатів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-