НАБУ за добу вирішить, чи братися за

НАБУ за добу вирішить, чи братися за "компромат" Онищенка

Документ
Укрінформ
В Національному антикорупційному агентстві України (НАБУ) є розуміння того, що можливі корупційні зловживання депутата-втікача Онищенка мають бути ретельно та якісно розслідувані.

Про це заявив народний депутат від "Народного фронту" Андрій Тетерук після того, як разом з колегами по фракції вийшли з приміщення НАБУ, де зареєстрували заяву про необхідність початку розслідування фактів політичної корупції, оприлюднених  Олександром Онищенком, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Ми зареєстрували заяву. Тепер є рівно доба на те, щоб вона була розглянута та було офіційно прийнято рішення... Є розуміння між депутатами "Народного фронту", які були на зустрічі, керівництвом НАБУ про те, що це є кричущий випадок, який повинен бути розслідуваний ретельно та якісно у найкоротші терміни для того, щоб суспільство мало розуміння, що насправді відбувається", - заявив Тетерук. 

За його словами, депутати від НФ були на прийомі у заступника директора НАБУ Анатолія Новака, оскільки сам директор зараз перебуває у службовому відрядженні.

Тетерук також додав, що депутати порадили НАБУ використати свої зв'язки з ФБР США, щоб долучити до цього розслідування й американських правоохоронців. 

Зі свого боку депутат від "Народного фронту" Андрій Помазанов заявив, що НАБУ має провести слідство у кримінальній справі щодо Онищенка "як такого, що здійснював корупційні правопорушення, а саме підкуп народних депутатів і інших високопосадовців". На його переконання, у процесі слідства будуть встановлені й інші фігуранти, щодо яких також має бути кримінальне переслідування. 

Нардеп Тетерук у Facebook виклав заяву, яку "Народний Фронт" привіз до НАБУ.

Фото: Андрій Тетерук/ФБ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-