Луценко закликає Новинського не ховатися за мандат

Луценко закликає Новинського не ховатися за мандат

Укрінформ
Генеральний прокурор Юрій Луценко вважає, що депутат Вадим Новинський не повинен ховатися за депутатську недоторканність і у суді довести свою невинуватість у скоєнні злочину, пов'язаного з обмеженням волі Олександра Драбинка.

Про це він заявив під час брифінгу після засідання Регламентного комітету парламенту, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Він каже, що немає жодних доказів скоєння ним злочину. Скажіть мені, чому так чіплятися за недоторканність, чому не прийти в суд? Якщо ти повністю впевнений, що проти тебе нема жодних доказів, немає жодних свідків, то чому так треба депутатська недоторканність?" - сказав він.

Луценко запевнив, що у разі надання згоди парламентом на зняття з Новинського недоторканності, ГПУ невдовзі вручить йому підозру у вчиненні злочину. 

Як повідомлялося, на засіданні 16 листопада регламентний комітет ВР переніс рішення щодо подання ГПУ стосовно народного депутата від "Опозиційного блоку" Вадима Новинського та звернувся до генпрокурора Юрія Луценка з проханням надати додаткові матеріали. Зі свого боку, Луценко заявив, що Генпрокуратура передала додаткові матеріали, але не може надати матеріали допитів.

Новинського підозрюють у вчиненні кримінальних правопорушень за ч. 2 ст. 146 ("Незаконне позбавлення волі або викрадення людини") та ч. 1 ст. 365 ("Перевищення влади або службових повноважень працівником правоохоронного органу") Кримінального кодексу України. У поданні ГПУ йдеться про перевищення влади Новинським та скоєння ним злочинів спільно з екс-президентом Віктором Януковичем та правоохоронцями Києва при незаконному позбавленні волі архієпископа (нині - митрополит) Олександра (Драбинка), коли той був помічником нині покійного предстоятеля Української православної церкви Московського патріархату (УПЦ МП) Володимира (Сабодана).

Сам Новинський своєї провини не визнає та вважає справу політичною.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-