ГПУ закрила справу про незаконне збагачення Лещенка

ГПУ закрила справу про незаконне збагачення Лещенка

Укрінформ
Генпрокуратура закрила справу щодо незаконного збагачення депутата від БПП Сергія Лещенка, однак ще триватимуть перевірки відносно сплати податків особами, які надали йому позику для придбання квартири.

Про на брифінгу у вівторок заявив генпрокурор Юрій Луценко, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Зараз справу з незаконного збагачення Лещенка, яку вела ГПУ, закрито. З неї виділена частина ст. 212, приховування податків, яка стосується інших осіб. Запити ми надішлемо ДФС", - сказав Луценко.

Він повідомив, що позику на квартиру Лещенку надали не лише вказані ним особи. "Лещенко вказав Олену Притулу, але не вказав іншу особу. Ми про неї дізналися із вилучених у ході слідчих дій документів. Ми перевіримо, чи були у неї кошти, щоб надати ці позики", - сказав Луценко.

За словами генпрокурора, одна із версій слідства говорить про те, що це доходи зазначеної особи, з яких, імовірно, не платили податки. "Для того, щоб Лещенко був щасливий і заявив, що з нього зняті всі підозри, ми проведемо розслідування, після чого ми зможемо зупинити потік заяв про політичні репресії", - додав Луценко.

Як повідомляв Укрінформ, Лещенко придбав квартиру площею 192 квадратні метри у новобудові в центрі Києва у вересні 2016 року. Він пояснив, що купив квартиру на свої заощадження й позичені гроші.

19 вересня керівник НАБУ Артем Ситник за результатами перевірки повідомив, що в купівлі Лещенком квартири є ознаки адміністративного правопорушення, яке полягає у взятті безвідсоткової позики в керівника "Української правди" Олени Притули.

ГПУ розпочала досудове розслідування у кримінальному провадженні за підозрою в незаконному збагаченні щодо народного депутата Сергія Лещенка.

НАЗК розпочало перевірку матеріалів НАБУ щодо купівлі квартири Лещенком 20 вересня цього року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-