ВР скасувала норму, що

ВР скасувала норму, що "підвішувала" військових на контракті - нардеп

Укрінформ
Голова постійної української делегації в Парламентській асамблеї НАТО та народний депутат від БПП Ірина Фріз привітала прийняття закону, який удосконалив порядок проходження військової служби за контрактом.

Про це вона написала у Facebook.

"Ну що ж, вітаю! Прийнято наш спільний законопроект №5337 - «Проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо удосконалення порядку проходження військової служби». Скасували норми, які «підвісили» військовослужбовців на контрактах. В результаті вони не могли завершити службу до закінчення особливого періоду", - написала вона.

Депутат пояснила, що тепер контракти можна відмінити «до закінчення особливого періоду або до оголошення рішення про демобілізацію». Ключова норма - в особливий період, крім проведення мобілізації та введення воєнного стану, військовослужбовцям, у яких закінчився строк контракту, буде надана можливість продовжити військову службу за новим контрактом або звільнитися з військової служби. При цьому, процес звільнення унормований таким чином, щоб не допустити різкого скорочення чисельності військовослужбовців, яке б могло становити загрозу обороноздатності держави.

Крім того, закон формує оперативний резерв першої черги зі всіх категорій військовослужбовців, які звільняються з військової служби в особливий період.

Фріз також привітала прийняті Кабміном зміни до Постанови 1294, якими встановлено спеціальну надбавку до грошового забезпечення військовослужбовців Сил спеціальних операцій Збройних сил України. 

Зважаючи на підвищений ризик для життя та специфіку виконання бойових (спеціальних) завдань, які не притаманні іншим підрозділам, що входять до структури ЗСУ, військовослужбовцям встановлена надбавка в розмірі до 100 відсотків розміру прожиткового мінімуму для працездатних осіб. Ця надбавка буде входити до щомісячних додаткових видів грошового забезпечення військовослужбовців (крім військовослужбовців строкової військової служби) органів управління та військових частин Сил спеціальних операцій Збройних сил України.

"Визначаючи необхідність надбавки, ми виходили з того, що це сприятиме підвищенню соціального захисту та мотивації до проходження військової служби у Силах спеціальних операцій Збройних сил України", - зазначила Фріз.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-