Пишаюся нашими Збройними силами - Порошенко

Пишаюся нашими Збройними силами - Порошенко

Відео
Укрінформ
Президент України Петро Порошенко привітав усіх із 25-ю річницею створення Збройних сил України.

Вітання, яке було записано на опорному пункту сил АТО на передовій під Горлівкою, опубліковано на сайті Глави держави

"Я від щирого серця усіх вітаю з 25-річницею Збройних сил України саме тут, на передньому рубежі української оборони, разом з українськими героями, які сьогодні виконують найважливішу місію у державі  - боронять нашу свободу, боронять нашу незалежність, боронять наш суверенітет. Я пишаюся бути серед них. Я пишаюся, що у нас є такі Збройні сили. Я пишаюся тим, що ми побудували за ці 2,5 роки", - заявив Президент.

Глава держави також висловив вдячність усім, "хто доклався за ці 2,5 роки до будівництва нової армії України".

Українські військовослужбовці за рівнем підготовки та бойовим досвідом наразі вже можуть гідно конкурувати з елітними підрозділами багатьох розвинутих країн світу.

На цьому у вітанні з нагоди Дня ЗСУ наголосив Прем'єр-міністр Володимир Гройсман, інформує Урядовий портал.

«Всупереч складним зовнішнім викликам - російській економічній війні та терористичній агресії на сході нашої країни, крок за кроком, невпинно та послідовно відроджуються Збройні Сили України. Українські солдати за рівнем підготовки та бойовим досвідом здатні конкурувати з елітними підрозділами багатьох розвинутих країн, і це не просто слова похвали, а високі оцінки, які часто лунають з уст міжнародних експертів», - зазначив Глава уряду.

За його словами, підрозділи ЗСУ сьогодні доводять свою високу ефективність і професіоналізм, демонструють стійкість і військову звитягу у протистоянні російсько-терористичним загарбникам.

«Тепер уся країна, насамперед наші діти, з гідністю і вдячністю дивляться на людей у військовій формі - наших захисників, упевнених у собі, відданих служінню рідній країні та народові, завжди готових стати на захист кожного з нас», - переконаний Гройсман.

Із нагоди свята очільник уряду побажав українським військовослужбовцям і їх родинам міцного здоров'я, добробуту, злагоди, а головне - мирного неба для наших дітей.

«Переконаний, що Збройні сили України на сьогодні формують нову і яскраву сторінку історії нашої країни, демонструючи гідний приклад служіння для всіх українців», - підкреслив Прем'єр-міністр.

Голова Верховної Ради Андрій Парубій також привітав військовослужбовців.

На ранковому пленарному засіданні парламенту він висловив особливу вдячність усім українським військовослужбовцям, які "жертовно захищають незалежність України та спокій всього вільного світу".

"Українське військо було відроджене 25 років тому. Але виборолось у 2014 році у вимірі війни на Донбасі", - сказав спікер.

Очільник Генерального штабу Віктор Муженко привітав захисників України з річницею Збройних сил. 

Своє вітання він розмістив на своїй сторінці у Facebook.

"Мені за честь командувати нашою армією. Всім бажаю перемоги! Вона буде нашою, адже ми боронимо рідну землю!", - написав Муженко.

Як повідомлялось, цьогоріч День Збройних Сил України відзначає своє 25-річчя. 6 грудня 1991 року Верховна Рада України прийняла закон "Про Збройні сили України", "Про оборону України".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-