Справа Новинського: ГПУ оголосила підозру ще трьом фігурантам

Справа Новинського: ГПУ оголосила підозру ще трьом фігурантам

Укрінформ
Генеральна прокуратура України крім народного депутата, члена фракції "Опозиційний блок" Вадима Новинського, оголосила підозру ще трьом фігурантам.

Про це в ефірі телеканалу "112 Україна" повідомив народний депутат (БПП), заступник голови комітету Верховної Ради з питань регламенту Володимир Арешонков.

"Я ставив питання, чи оголошено підозру крім Новинського трьом фігурантам, тобто замовнику і безпосереднім виконавцям. Ці прізвища відомі: Янукович, Захарченко і Коряк. Мені дали підтвердження, і я побачив, що дійсно таку підозру оголошено. Справу може бути розглянуто колективно", - зазначив він.

При цьому Арешонков додав, що Регламентний комітет сьогодні повторно розгляне подання ГПУ на Новинського. "Я переконаний, що Регламентний комітет о 14:15 на своєму засіданні прийме рішення", - сказав він.

Як повідомлялося, на засіданні 16 листопада регламентний комітет ВР переніс рішення щодо подання ГПУ стосовно народного депутата від "Опозиційного блоку" Вадима Новинського та звернувся до генпрокурора Юрія Луценка з проханням надати додаткові матеріали. Зі свого боку, Луценко заявив, що Генпрокуратура передала додаткові матеріали, але не може надати матеріали допитів.

Новинського підозрюють у вчиненні кримінальних правопорушень за ч. 2 ст. 146 ("Незаконне позбавлення волі або викрадення людини") та ч. 1 ст. 365 ("Перевищення влади або службових повноважень працівником правоохоронного органу") Кримінального кодексу України. У поданні ГПУ йдеться про перевищення влади Новинським та скоєння ним злочинів спільно з екс-президентом Віктором Януковичем та правоохоронцями Києва при незаконному позбавленні волі архієпископа (нині - митрополит) Олександра (Драбинка), коли той був помічником нині покійного предстоятеля Української православної церкви Московського патріархату (УПЦ МП) Володимира (Сабодана).

Сам Новинський своєї провини не визнає та вважає справу політичною.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-