У Львові парламентарії України та Польщі обговорюють агресію РФ

У Львові парламентарії України та Польщі обговорюють агресію РФ

Укрінформ
У Львові відкрилася дев’ята сесія Парламентської асамблеї України та Польщі, однією з ключових тем якої є окупація Криму та конфлікт на Донбасі. 

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Зараз жодна із країн не має відповіді на те, що вона буде робити, якщо стане наступною мішенню Росії. Світ визнав, що відбулась окупація і незаконна анексія Криму. Але щодо Донбасу цього не відбувається. Хоч і там, і там є російські військові, важке озброєння. Окупація та анексія Криму відбулась безкровно. А окупація Донбасу вже забрала понад 10 тисяч життів. Чому так відбувається? Бо факт окупації Криму визнала сама Росія, а факт окупації Донбасу Росія не визнає. Ми маємо таку ситуацію, що світ готовий визнавати і приймати лише те, проти чого не заперечує Росія. Це страшні для нас факти. Ми мусимо розуміти причини такого становища і шукати на них відповіді», - зазначила заступник Голови Верховної Ради України Оксана Сироїд.

За її словами, саме співпраця України та Польщі може допомогти у пошуку таких відповідей. Без України та Польщі знайти ці відповіді буде неможливо, - це пов’язано з історією, з геополітичним становищем, із спільними кордонами, додала віце-спікер.

"Ми відчуваємо велику підтримку Польщі, зокрема підтримку парламентаріїв", - зазначила Сироїд.

Варто зауважити, що ще однією з тем Асамблеї є питання поваги до людей та дотримання людської гідності на кордоні.

Відкриттю сесії передувало відвідання депутатами бійців АТО, які проходять курс лікування та реабілітації у Львівському військовому госпіталі. Парламентарії також вшанували борців за незалежність України, похованих на меморіальному Личаківському цвинтарі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-