Справа Майдану: Москва не раз пропонувала обміняти двох екс-беркутівців – ЗМІ

Справа Майдану: Москва не раз пропонувала обміняти двох екс-беркутівців – ЗМІ

Укрінформ
Росія щонайменше двічі зверталася до Києва з пропозицією обміняти екс-бійців спецпідрозділу "Беркут" Павла Аброськіна та Сергія Зінченка, обвинувачених у вбивствах на Майдані.

Про це пише Вікторія Морозова у своїй статті для DT.UA.

"Їм (обвинуваченим. - Ред.) постійно нагадують із волі, що про них пам'ятають, їх не кинуть, їх не здадуть. "Одкровення" Януковича могли похитнути їхню впевненість у безкарності. Втім, підсудні, наскільки відомо, запевняють: навіть у разі визнання вини їх обміняють. За нашими даними, "з того боку" як мінімум двічі хотіли виміняти Аброськіна й Зінченка. Невідома й реакція на таку пропозицію "цього боку", – зазначила автор статті.

За її словами, екс-"беркутівців" "надихає" приклад іще одного фігуранта справи про вбивства на Майдані – їхнього командира Дмитра Садовника, який зумів втекти після того, як йому змінили запобіжний захід.

Як повідомлялося, навесні 2014 року бійці спецпідрозділу "Беркут" Павло Аброськін, Сергій Зінченко та їхній командир Дмитро Садовник були затримані та заарештовані. У жовтні 2014 року Садовнику запобіжний захід було змінено на домашній арешт, після чого він утік.

28 листопада 2016 року у Святошинському районному суді Києва відбувся допит колишнього президента України Віктора Януковича в режимі відеоконференції як свідка у справі про вбивство 48 учасників Євромайдану співробітниками "Беркута" Олександром Маринченком, Сергієм Тамтурою, Олегом Янишевським, Павлом Аброськіним та Сергієм Зінченком.

Під час судового засідання Генпрокурор Юрій Луценко оголосив Януковичу підозру в державній зраді. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-