Суд продовжив арешт Кацубі ще на два місяці

Суд продовжив арешт Кацубі ще на два місяці

Укрінформ
Голосіївський райсуд Києва продовжив арешт з альтернативою застави в розмірі 450 млн гривень для колишнього заступника голови НАК "Нафтогаз України" Олександра Кацуби.

Про це заявив його адвокат Ігор Степанов, повідомляє "Еспресо TV".

"У п'ятницю минулого тижня (25 листопада) суд продовжив запобіжний захід ще на 2 місяці", - повідомив Cтепанов.

За його словами, наразі відбувається ознайомлення сторони захисту з матеріалами кримінального провадження.

Як зазначив адвокат, суд не обмежував сторону захисту у строках ознайомлення.

Нагадаємо, 17 червня екс-заступник голови НАК "Нафтогаз України" Олександр Кацуба був затриманий за підозрою у злочинній змові з метою розкрадання державних коштів у особливо великих розмірах.

18 червня суд заарештував його на два місяці. У середині серпня арешт продовжили ще на два місяці, а у жовтні суд знову продовжив утримання під вартою Кацуби до 2 грудня з можливістю внести заставу в розмірі 450 млн грн.

Кацуба підозрюється в участі в період з серпня 2012 року по теперішній час у злочинній організації колишнього президента Віктора Януковича з метою вчинення тяжких та особливо тяжких злочинів, а також участі в умисному заволодінні шляхом зловживання ним своїм службовим становищем грошовими коштами в сумі понад 449,9 млн грн, що належать ПАТ «Національна акціонерна компанія «Нафтогаз України», та вчиненні закінченого замаху на заволодіння грошовими коштами цієї компанії в сумі 5,1 млрд грн. Крім того, Кацуба підозрюється у складанні і видачі завідомо неправдивих офіційних документів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-