Адвокат Шуляка каже, що він спростував одне з обвинувачень ГПУ

Адвокат Шуляка каже, що він спростував одне з обвинувачень ГПУ

Укрінформ
Адвокат у справі щодо п'яти колишніх бійців "Беркута" вважає, що колишній командувач внутрішніх військ Станіслав Шуляк спростував обвинувачення Генпрокуратури щодо участі обвинувачуваних в терористичному акті.

Про це в п'ятницю журналістам в суді заявив адвокат колишніх бійців "Беркута" Олександр Горошинський, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Щодо питань, чи спростував допит свідка (Шуляка) обвинувачення, безумовно, що спростував по декільком пунктам. Зокрема, свідок будучи попередженим про кримінальну відповідальність чітко повідомив, що наказів на застосування зброї не було. Попередньої домовленості керівництва держави на застосування зброї або бажання застосовувати зброю по учасникам протесту не було", - сказав він.

Горошинський також підкреслив, якщо не має терористичного акту, тоді сторона обвинувачення зобов'язана виходити на індивідуалізацію вини кожного. При цьому, адвокат зазначив, що сторона обвинувачення за обвинувальним актом не може індивідуалізувати вину кожного.

"Якщо, наприклад, уявити гіпотетично, що ми завершуємо судовий розгляд, то наших хлопців необхідно виправдовувати за таких умов. Оскільки терористичного акту не було і не могло бути апріорі. Окремого наказу на видачу зброї не було тому що кожен співробітник правоохоронних органів діє ситуативно, виходячи з обстановки. Ті, у кого була вогнепальна зброя серед співробітників правоохоронних органів, це були спецпідрозділи, які завжди виїзджають на завдання зі зброєю, а відтак говорити про наявність терористичного акту не вдається за можливе", - переконаний захисник.

Як повідомлялося, Станіслав Шуляк - свідок у справі щодо п'яти колишніх бійців "Беркута", яких звинувачують у причетності до масових розстрілів на вулиці Інститутській в лютому 2014 року.

28 лютого 2014 року Генеральна прокуратура України направила подання до МВС України та СБУ щодо негайного затримання осіб, які причетні до масових вбивств активістів у центрі міста Києва в період з 18 по 22 лютого 2014 року. У цьому списку опинився й Станіслав Шуляк.

Святошинський райсуд Києва 28 листопада переніс допит колишнього командувача Внутрішніх військ на 2 грудня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-