Затримання

Затримання "українських дезертирів" є помстою РФ за операцію СБУ – Слободян

Укрінформ
Росія намагається своєю дезінформацією про так званих українських дезертирів дискредитувати прикордонників і військовослужбовців Збройних сил України у відповідь на затримання Службою безпеки України двох зрадників на адмінмежі з окупованим Кримом.

Про це повідомив у четвер на брифінгу в Укрінформі помічник голови Держприкордонслужби, прес-секретар Олег Слободян.

"Повідомлення про так званих прикордонників-дезертирів виникають протягом останніх днів, що вказує на ознаки певної спланованої акції, яка розпочалась після операції СБУ із затримання двох зрадників на адмінмежі з тимчасово окупованим Кримом", - сказав речник ДПСУ.

Слободян повідомив, що інформація була ретельно перевірена. В результаті встановлено, що вона недостовірна, і є елементи маніпуляції фактами. Так, один із затриманих дійсно проходив службу як мобілізований в ДПСУ, але після закінчення терміну служби був звільнений ще у квітні 2016 року і зараз не має жодного відношення до ДПСУ. Ще один затриманий, за словами Слободяна, перебуває в розшуку українських правоохоронних органів. Третій "персонаж цих сюжетів є громадянином РФ, який проходив службу в ФСБ РФ і також ймовірно брав участь у діяльності незаконних бандформувань". Тобто, йдеться про підтасовку фактів з вигаданими діями і справжніми людьми, щоб дискредитувати як прикордонників, так і військовослужбовців, сказав Слободян.

Напередодні російські агентства з посиланням на прес-службу прикордонного управління Федеральної служби безпеки Росії повідомили, що російські прикордонники затримали нібито двох українських військовослужбовців-дезертирів при перетині кордону з Росією.

При цьому в одних повідомленнях ці люди названі як Богдан Білозеров і Олег Данилюк, в інших - як Богдан Білозеров і Олексій Яцун.

Агентства також наводять заяви затриманих. Олег Данилюк заявив, що був українським прикордонником, мобілізованим до Збройних сил у січні минулого року, і служба йому набридла. Богдан Білозеров, як випливає з його слів, узагалі не був військовослужбовцем, оскільки після призову до війська він переховувався в родичів, а потім утік до Росії. Олексій Яцун заявив, що його «насильно» забрали до армії, потім відправили до зони АТО «в місто Артемівськ» (якому ще в лютому повернена його назва Бахмут), а він не схотів «воювати» і вирішив дезертирувати.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-