Лещенко розповів, як його знайомили в НАЗК з «подарунком» у 1,8 мільйона

Лещенко розповів, як його знайомили в НАЗК з «подарунком» у 1,8 мільйона

Укрінформ
Народний депутат Сергій Лещенко (фракція «Блок Петра Порошенка») спростовує інформацію Національного агентства з питань запобігання корупції про те, що він нібито отримав подарунок у вигляді знижки у сумі 1,8 млн грн під час придбання квартири у центрі Києва.

Про це парламентарій написав на своїй сторінці у Facebook.

"Жодних знижок я не отримував. Є оголошення агентств нерухомості з меншою ціною квартири. Є інші покупці, які купили дешевше. Є свідки моїх переговорів", - заявив Лещенко, назвавши повідомлення НАЗК «брехливим».

Нардеп також виклав свою версію ознайомлення його з протоколом у НАЗК. «Вчора (30 листопада. - Ред.) зранку на адресу Верховної Ради прийшло запрошення від НАЗК прийти до них та дати пояснення. Я мав інші плани на день, але прибув о 17:30 з документами. Однак замість "пояснень" на мене вже чекала налаштована відеокамера, і співробітник НАЗК повідомив, що буде знайомити мене з протоколом про адміністратине правопорушення. На що я відповів, що наполягаю на присутності свого адвоката», - розповів Лещенко.

Оскільки адвокат нардепа не міг прибути, Лещенко домовився зі співробітником НАЗК, що повідомить про час і дату ознайомлення з протоколом після того, як зв'яжеться з адвокатом.

«Але вже сьогодні о 9-ій ранку НАЗК, не чекаючи дзвінка від мене, оприлюднили брехливе оголошення», - обурюється парламентарій.

Раніше Національне агентство з питань запобігання корупції повідомило, що за результатами перевірки факту придбання народним депутатом України Сергієм Лещенком квартири у Києві виявило у його діяx ознаки адміністративного правопорушення. Зокрема, нардеп одержав подарунок у вигляді знижки на вартість квартири, яка була надана забудовником. За даними НАЗК, ідеться про суму 1 млн 801 тис. 648 гривень.

Лещенко придбав квартиру площею 192 квадратні метри у новобудові в центрі Києва у вересні 2016 року. Він пояснив, що купив квартиру на свої заощадження й позичені гроші. Партнером капіталовкладення стала його дівчина Анастасія Топольська.

19 вересня керівник НАБУ Артем Ситник за результатами перевірки повідомив, що в купівлі Лещенком квартири є ознаки адміністративного правопорушення, яке полягає у взятті безвідсоткової позики в керівника "Української правди" Олени Притули.

ГПУ розпочала досудове розслідування у кримінальному провадженні за підозрою в незаконному збагаченні щодо народного депутата Сергія Лещенка.

НАЗК розпочало перевірку матеріалів НАБУ щодо купівлі квартири Лещенком 20 вересня цього року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-