Немає сенсу прив’язувати «запобіжник» до українського безвізу – доповідач

Немає сенсу прив’язувати «запобіжник» до українського безвізу – доповідач

Укрінформ
Головний переговірник у Європарламенті з питань ухвалення нового механізму призупинення безвізових режимів з третіми країнами вважає несправедливою ситуацію, коли візова лібералізація для України і Грузії стала заручником неспроможності інституцій ЄС домовитися про нові правила.

Про це заявив у вівторок автор доповіді Європарламенту з питання нового механізму призупинення візових режимів з третіми країнами Августін Діаз до Мера на міжнародній конференції «Візова лібералізація як інструмент зовнішньої політики ЄС», повідомляє власний кореспондент Укрінформу у Брюсселі.

«Я поділяю думку про те, що немає сенсу прив’язувати цей механізм призупинення до процесу візової лібералізації для Грузії, України та будь-якої іншої країни. Я напружено працюю, щоб для цих країн були скасовані візові вимоги. Але не можу зрозуміти, чому це прив’язано до перегляду цього механізму призупинення», - наголосив іспанський депутат.

Водночас він оптимістично оцінив хід переговорів між інституціями ЄС про новий безвізовий запобіжник, незважаючи на те, що сьогодні їхній черговий раунд вкотре не приніс результатів.

Як повідомляв Укрінформ, у Європарламенті розглядають практичну можливість ухвалити новий механізм призупинення безвізових режимів з третіми країнами на пленарній сесії у грудні.

Скасування візових вимог для громадян України та Грузії можливе лише після схвалення в ЄС нового так званого запобіжного механізму призупинення безвізових режимів для усіх третіх країн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-