Турчинов: В Україні немає міжнаціональних і міжконфесійних конфліктів

Турчинов: В Україні немає міжнаціональних і міжконфесійних конфліктів

Укрінформ
Всеукраїнська Рада Церков уже 20 років демонструє міжконфесійну, міжнаціональну злагоду і є фактором консолідації українського народу - всупереч російській пропаганді, що твердить про розкол.

На цьому наголосив секретар РНБО Олександр Турчинов під час урочистого засідання Всеукраїнської Ради Церков і релігійних організацій, присвяченого 20-літтю діяльності Ради Церков.

"Три роки сильний, підступний ворог веде війну проти нашої країни. Російська пропаганда розповідає, що у нас відбувається розкол України, у нас внутрішні конфлікти, громадянська війна. Що завгодно вони розповідають, щоб приховати свої злочини проти нашої держави. Але у нас нема розколу, у нас нема міжнаціональних і міжконфесійних конфліктів. У нас є агресія Росії і тимчасова окупація частини нашої землі. Доказом відсутності міжконфесійних, міжнаціональних конфліктів є робота Всеукраїнської Ради Церков і релігійних організацій: 20 років міжконфесійної злагоди, 20 років спільної праці для розбудови духовного фундаменту нашої країни", - підкреслив Турчинов.

Він додав: головне - що всі наші конфесії, релігійні організації і всі церкви завжди були з українським народом: і під час революцій, зокрема Помаранчевої, коли 100 тисяч українських патріотів молились разом з лідерами наших конфесій, і нині - в час війни.

"Під час Революції Гідності кожне віче ми починали зі спільної молитви, спільних виступів представників різних конфесій. І коли 18 лютого вже кулі літали над сценою, коли полум'я було навколо, зі сцени постійно лунала молитва - молитва, яка захистила тоді Майдан, яка захистила Україну", - сказав Турчинов.

Секретар РНБО зазначив: і зараз, коли війна, представники різних конфесій - наші капелани разом з нашим військом, в найбільш небезпечних місцях молитовно захищають наше воїнство.

"Ми вистояли тому, що щоденно був молитовний захист нашої країни, який лунав у всіх церквах, всіх релігійних організаціях, що їх об'єднала Всеукраїнська Рада Церков", - підкреслив Турчинов.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-