ОПОРА назвала нардепів з

ОПОРА назвала нардепів з "нульовою продуктивністю законотворчості"

Укрінформ
Громадянська мережа ОПОРА визначила, що антилідерами законотворчої роботи серед депутатів Верховної Ради 8 скликання, за результатами моніторингу діяльності українського парламенту за 2 роки, стали представники фракції «Опозиційний блок».

Про це поінформував аналітик ОПОРИ Олександр Неберикут на брифінгу у вівторок у Києві, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Разом з тим 99 народних депутатів, незважаючи на значну кількість ініційованих законопроектів, продемонстрували нульовий показник продуктивності законотворчої роботи протягом 2 років. Антилідерами є представники «Опозиційного блоку» Наталія Королевська (жоден з 97 законопроектів не став законом), Юрій Солод (79 безрезультативних законопроектів), Дмитро Шпенов (69) та позафракційний Євгеній Мураєв (90)», - сказав він.

Водночас, за словами аналітика, найпродуктивнішими за 2 роки стали Богдан Онуфрик («Блок Петра Порошенка»), Вікторія Сюмар («Народний фронт») та Гліб Загорій («Блок Петра Порошенка»)».

В ОПОРІ констатують, що в цілому депутатки демонстрували дещо вищу продуктивність законотворчої роботи порівняно з колегами-чоловіками, а депутати, обрані за списками політичних партій, виявилися вдвічі продуктивнішими за мажоритарників.

Як відомо, нинішній склад Верховної Ради обрано на позачергових виборах 26 жовтня 2014 року. Термін повноважень парламенту нинішнього скликання закінчується 2019 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-