Європарламентарій пропонує розгорнути в Україні безпекову місію ЄС

Європарламентарій пропонує розгорнути в Україні безпекову місію ЄС

Укрінформ
Практичним втіленням дискусій у Євросоюзі щодо створення оборонного союзу може стати розгортання в Україні місії у рамках спільної європейської політики безпеки та оборони, що повинно просунути імплементацію Мінських домовленостей.

Таке переконання висловив депутат Європарламенту від Литви Петрас Ауштревічус на міжнародній конференції «Війна на сході України: військовий конфлікт, дипломатія та гуманітарна криза» у вівторок у Брюсселі, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

«ЄС не повинен зупиняться лише на наданні дипломатичної, політичної, фінансової, гуманітарної підтримки. Але, можливо, треба намагатися зробити дещо більше. Йдеться про місії у рамках спільної політики безпеки та оборони. Ми дуже амбітно говоримо про Європейський оборонний союз. Чому не випробувати його шляхом практичних дій на сусідній території та піти далі, ніж визначають Мінськ-1 та Мінськ-2?» - зауважив європарламентарій.

На його переконання, залишення імплементації Мінських домовленостей на нинішньому рівні не принесе результатів.

Водночас литовський політик зазначив, що на даному етапі у ЄС є політична воля і конкретні рішення на посилення підтримки Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ, а також поліцейської місії від цієї організації, якщо на це буде рішення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-