Янукович потрапив у пастку, збрехавши про Медведчука - ГПУ

Янукович потрапив у пастку, збрехавши про Медведчука - ГПУ

Укрінформ
Екс-президент України Віктор Янукович під час відеодопиту збрехав про те, що не спілкувався по телефону у день розстрілів на Майдані з лідером "Українського вибору" Віктором Медведчуком.

Ця брехня ставить під сумнів усі його покази, заявив у ефірі "Свободи слова" на ICTV прокурор ГПУ Олексій Донський, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Можна сказати, що Янукович у цю пастку втрапив - що він просто заперечив факт цих розмов (54 телефонні розмови з Віктором Медведчуком з грудня 2013 року по лютий 2014 року, у тому числі в день розстрілів на Майдані 20 лютого 2014 року – ред.). І в такому випадку, знаючи, що факт цих розмов підтверджений у нас доказами у справі, ми надалі зможемо це суду надати і, таким чином, довести недостовірність його показів", - наголосив він.

Прокурор додав, що ГПУ надасть докази щодо брехні Януковича: "Ми далі надамо докази, які підтверджують, що він конкретно брехав по тим питанням, які йому сьогодні ставилися".

При цьому, за словами Донського, допит лідера "Українського вибору" Віктора Медведчука у справі про вбивства на Майдані був дуже детальний, з відеофіксацією, і мав "багато цікавих документів".

"Допит Медведчука вже було проведено у даному кримінальному провадженні (у справі про вбивства на Майдані – ред.), з відеофіксацією, під час досудового розслідування... Це був допит дуже тривалий, дуже детальний. І там було теж багато цікавих моментів", - заявив він.

Загалом же Донський зазначив, що задача ГПУ дискредитувати покази Януковича під час відеодопиту, ініційованого його адвокатами, сьогодні була досягнута.

Прокурор також наголосив на тому, що Янукович не є самостійною особистістю і залежить від осіб, які його приютили на території РФ і керували у подальшому його діями.

Коментуючи питання щодо того, чи не був відеодопит Януковича "спецоперацією Кремля", Донський заявив: "Якщо і було це спецоперацією Кремля – то дуже невдалою".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-