Матіос: Янукович уже є підозрюваним у держзраді

Матіос: Янукович уже є підозрюваним у держзраді

Укрінформ
Головний військовий прокурор України Анатолій Матіос заявив, що екс-президент України Віктор Янукович уже має статус підозрюваного після того, як генеральний прокурор України Юрій Луценко зачитав повідомлення про це.

Як сказав він в ефірі телеканалу «112 Україна», все було зроблено відповідно до чинного українського законодавства.

«Крім того, що була підготована підозра, вона була спрямована на всі відомі адреси його реєстрації, проживання, тимчасового перебування як у Росії, так і в Україні. В тому числі, ці підозри належним чином були вручені захисникам Януковича, які перебували у приміщені Святошинського суду… Наявність їхніх повноважень як захисників Януковича була підтверджена секретарем судового засідання перед початком», – сказав Матіос.

"Я сьогодні пишався чіткістю, ясністю, толерантністю і законністю процедури, яку забезпечила трійка суддів і головуючий у справі суддя Дячук, у тому числі активну позицію захисників потерпілої сторони. Це було досить емоційно, виважено, законно і справедливо", - додав головний військовий прокурор.

Нагадаємо: раніше в понеділок генеральний прокурор Юрій Луценко у Святошинському суді усно оголосив Віктору Януковичу повідомлення про підозру у державній зраді. Генпрокурор заявив, що повідомлення про це також було надіслане до Росії.

При цьому Луценко зачитував повідомлення під час перерви в засіданні суду, в час, коли відеозв’язку з Ростовом-на-Дону не було. Пізніше він заявив, що не працювала тільки передача зображення, а звуковий зв’язок у той час був.

Копію повідомлення також вручили одному з адвокатів екс-президента, який перебував у залі суду в Києві. Той прийняв документ від представників прокуратури, але наголосив, що вручення копії підозри адвокату не рівнозначне оголошенню підозри особі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-