Швеція й Україна мають спільні погляди на основні європейські питання - Клімкін

Швеція й Україна мають спільні погляди на основні європейські питання - Клімкін

Укрінформ
Міністр закордонних справ України Павло Клімкін провів переговори з міністром закордонних справ Королівства Швеція Маргот Вальстрьом, яка перебуває з робочим візитом в Україні, головними темами яких були Мінські домовленості, ситуація на Донбасі та завтрашня зустріч “нормандської четвірки”.

Про це повідомляє прес-служба МЗС.

“Головними темами зустрічі стали імплементація Мінських домовленостей, безпекова ситуація на Донбасі, підготовка до завтрашньої зустрічі "Нормандської четвірки” у Мінську на рівні міністрів закордонних справ”, - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що окремий акцент було зроблено на питаннях, що потребують першочергового вирішення, однак блокуються російською стороною та підтримуваними нею НЗФ: стійке припинення вогню, доступ спеціальної моніторингової місії ОБСЄ до всієї території окремих районів Донецької та Луганської областей і неконтрольованої Україною ділянки українсько-російського кордону, звільнення заручників та українських політичних в'язнів.

У цьому зв'язку Маргот Вальстрьом наголосила на необхідності збереження єдності всередині ЄС, зокрема у питанні санкцій проти РФ до повного виконання Мінських домовленостей.

Міністри також відзначили важливість завершення ратифікації Угоди про асоціацію Україна-ЄС. Глава зовнішньополітичного відомства Швеції високо оцінила зусилля уряду України з впровадження системних реформ, наголосивши при цьому на важливості збереження темпів їхньої реалізації.

Окремий наголос шведський дипломат зробила на необхідності виконання ЄС взятих на себе зобов'язань по відношенню до України, у тому числі з метою виправдання очікувань громадянського суспільства в державі.

Відбувся також обмін думками щодо перспективних напрямків подальшого розвитку ініціативи "Східного партнерства", зокрема у сферах енергетичної безпеки.

На завершення Клімкін висловив щиру вдячність за незмінно тверду позицію Швеції у підтримці України та надану технічну та фінансову допомогу.

Фото: МЗС

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-