Янукович зараз виступає як суддя - Кучма

Янукович зараз виступає як суддя - Кучма

Укрінформ
Віктор Янукович, який дає свідчення із зали райсуду Ростова, зараз виступає як суддя.

Саме так прокоментував онлайн-допит Януковича у справі розстрілів на Майдані другий президент України Леонід Кучма, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Якщо в суду було бажання проводити допит, то варто було просто вислати робочу групу для допиту і зробити це там. Не знаю, хто стояв за лаштунками цієї вистави. Таке враження, що у цьому разі суддею виступає Янукович, а не українська сторона", - сказав Кучма.

Він також  прокоментував дії Януковича під час Майдану.

"У Януковича була стовідсоткова можливість вирішити цю проблему тоді. Я, Ющенко і Кравчук були на переговорах і бачили,  як це відбувалося. Опозиція сказала: відправ уряд у відставку і Майдан розійдеться. Він відповів: "Я своїх не здаю". На цьому переговори закінчились. Не розумію, чому так потрібно було відстоювати уряд Азарова. Якщо б Янукович згодився на його відставку, розвиток подій відбувався за іншим сценарієм. І Крим був би наш, і на Донбасі такого б не було", - сказав Кучма.

Як відомо, колишній президент Віктор Янукович 28 листопада виступатиме свідком у справі розстрілів на Майдані. Відповідати на запитання Янукович має із зали облсуду Ростова (РФ).

Попереднього разу допит не відбувся через недоставку колишніх бійців спецпідрозділу "Беркут" із СІЗО.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-