Справа Майдану:

Справа Майдану: "Правий сектор" обіцяє не блокувати сьогодні ані СІЗО, ані суд

Укрінформ
Представники "Правого сектору" сьогодні не блокуватимуть вивезення колишніх бійців спецпідрозділу "Беркут" з Лук'янівського СІЗО на засідання Святошинського суду столиці, на якому планують допитати екс-Президента Віктора Януковича. На сам суд активісти прийдуть.

Про це в коментарі кореспондентові Укрінформу розповів речник "ПС" Артем Скоропадський.

"СІЗО ми не будемо блокувати, а в суд дійсно поїдемо для того, щоб спостерігати, як розвиватиметься цей процес", - зазначив він.

Скоропадський уточнив, що активісти не збираються блокувати судове засідання, а лиш "як громадяни прийдуть поспостерігати за процесом".

"Це буде такий, скажімо, елемент народного контролю", - додав речник.

При цьому він зауважив, що у п'ятницю, 25 листопада представники "Правого сектору" не дозволили вивезти до суду колишніх бійців "Беркута", аби привернути увагу суспільства до цієї справи й не допустити зміни підозрюваним запобіжного заходу.

Разом з тим, на уточнююче запитання, чи збираються вдатися до блокування СІЗО або суду інші організації, Скоропадський відповів, що йому про це нічого не відомо.

Як повідомляв Укрінформ, у п'ятницю Святошинський райсуд Києва планував допитати колишнього Президента Януковича в режимі відеоконференції як свідка у справі про розстріли під час Євромайдану. Однак засідання перенесли на 28 листопада через неможливість доправити до суду обвинувачених колишніх бійців "Беркута". Активісти заблокували їх виїзд із Лук'янівського СІЗО. На думку протестувальників, Янукович має бути в суді як звинувачений, а не як свідок.

Фото: Тамара Шевчук/facebook.com/skoropadsky

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-