Турчинов назвав істерикою протест Росії через українські ракетні випробування

Турчинов назвав істерикою протест Росії через українські ракетні випробування

Укрінформ
Секретар РНБО України Олександр Турчинов назвав істерикою реакцію Росії на плановані ракетні навчання поблизу Криму.

Україна не планує здійснювати ракетні випробування в Керченській протоці. "Уся інша територія на захід від Керченської протоки є суверенним повітряним простором України", - йдеться в заяві Турчинова, оприлюдненій на сайті Ради національної безпеки України.

Так він прокоментував заяву російського Федерального агентства повітряного транспорту про порушення українською стороною російського повітряного простору під час випробувань ракетної зброї.

"Істерика Росії про те, що Україна, порушуючи всі міжнародні угоди, в односторонньому порядку ухвалила рішення про проведення ракетних випробувань в "суверенному повітряному просторі Російської Федерації", позбавлена здорового глузду", - зазначив Турчинов.

За його словами, відповідно до всіх міжнародних угод суверенний повітряний простір Російської Федерації в Чорному морі закінчується посередині Керченської протоки, що розділяє Крим і Таманський півострів.

"У цьому районі Україна не планує проводити ракетних випробувань. Вся інша територія на захід від Керченської протоки є суверенним повітряним простором України", - йдеться в заяві Турчинова.

Раніше Росавіація повідомила, що українська влада попередила про проведення ракетних стрільб у районі Криму, який вона називає "суверенним повітряним простором Росії". Зокрема, Росавіація зазначила, що зони, які визначила українська сторона, на 12 кілометрів заглиблюються в цей простір.

Міністерство оборони Росії в п'ятницю запросило аташе з питань оборони при посольстві України в РФ для вручення військово-дипломатичної ноти.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-