Посла Джана Тезеля викликали «на килим» через «вояж» Туреччини до Криму

Посла Джана Тезеля викликали «на килим» через «вояж» Туреччини до Криму

Укрінформ
МЗС терміново викликало посла Туреччини в Україні для надання пояснень щодо початку візиту турецької делегації на територію тимчасово окупованого Криму всупереч нормам українського законодавства.

Про це у коментарі Укрінформу заявила речник МЗС Мар'яна Беца.

"У зв'язку з поширенням низкою російських ЗМІ інформації про початок 23 листопада візиту до тимчасово окупованого Криму турецької делегації МЗС України терміново викликало посла Турецької Республіки в Україні, висловило свою стурбованість через те, що сталося, і звернуло увагу на те, що всі іноземні громадяни можуть відвідувати територію тимчасово окупованого Криму виключно згідно із законодавством України і нормами міжнародного права та з дозволу української сторони", - сказала Беца.

Вона поінформувала, що посла також було повідомлено, що законодавство України передбачає відповідальність за порушення порядку в'їзду на тимчасово окуповану територію.

За словами Беци, турецька сторона надала запевнення у незмінності офіційної позиції Анкари щодо підтримки територіальної цілісності України в межах її міжнародно визнаних кордонів.

Посол Туреччини також пообіцяв надати додаткові роз'яснення щодо ситуації, яка склалася з турецькою делегацією, зокрема щодо її складу, зазначила речниця МЗС.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-