Гройсман: Уряд прагне розширити горизонт співпраці з Угорщиною

Гройсман: Уряд прагне розширити горизонт співпраці з Угорщиною

Укрінформ
Уряд продовжить створення сприятливих умов для бізнесу в Україні та розширюватиме можливості співпраці із Угорщиною, щоб сприяти успіху обох країн. 

Про це заявив Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман під час відкриття Українсько-угорського бізнес-форуму за участі Прем’єр-міністра Угорщини Віктора Орбана у м. Дебрецен, повідомляє Урядовий портал.

"Ми зацікавлені у тому, щоби бізнес, який приходить працювати в Україну, був успішним. Це головна мета. Ми хочемо, щоб ви були успішними, були успішними ваші інвестиції, щоб вони приносили вам прибутки. Це значитиме, що Україна буде далі розвиватися. Ми будемо розширювати горизонт нашої співпраці. Від цього будуть вигравати люди, які будуть мати достойну роботу та заробітну плату, а країна буде конкурентною у глобальному світі", – сказав Гройсман, звертаючись до представників угорського бізнесу.

Україна та Угорщина мають значні перспективи для розвитку співробітництва у різних сферах, зокрема хімічної промисловості, енергетики, машинобудування, аграрному секторі тощо, наголосив Прем’єр-міністр. 

За його словами, за останні 9 місяців спостерігається зростання двосторонньої міжнародної торгівлі.

Гройсман наголосив, що Україна та Угорщина мають достатні компетенції, знання та можливості, об'єднуючи які, країни можуть стати ще більш успішними. Відкриття Українсько-угорського бізнес-форуму є однією з найбільших зустрічей ділових кіл обох країн та є добрим майданчиком для поглиблення такої співпраці, зазначив глава уряду.

Він зауважив, що за підсумками зустрічі із Прем’єр-міністром Угорщини Віктором Орбаном учора було підписані угоди, що передбачають "інфраструктурне зближення" країн та реалізацію низки проектів щодо будівництва доріг, мостів та розвитку прикордоння.

Також було домовлено про створення групи та чіткого календарного плану дій щодо реалізації проектів. "Ми зробили ще один крок, який передбачає створення реальних механізмів вирішення багатьох питань. Я би хотів, щоби кожне слово, яке ми вписали у план дій, стало реальністю. Вважаю, що це наше зобов'язання", – зазначив Голова українського Уряду.

У свою чергу Прем’єр-міністр Угорщини Віктор Орбан під час виступу на бізнес-форумі підкреслив перспективність двосторонньої співпраці України та Угорщини.

"Я хочу надихнути українських і угорських підприємців, щоби вони робили спроби і шукали партнерів для того, щоб розвивати свій бізнес і втілювати свої ідеї. Треба перейти через кордони, йти вперед і втілювати ті речі, про які ми навіть боялися мріяти", – наголосив він

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-