Єлісєєв: Де-юре отримати безвіз із ЄС до кінця року цілком реально

Єлісєєв: Де-юре отримати безвіз із ЄС до кінця року цілком реально

Укрінформ
Надання Україні безвізового режиму на цьому етапі залежить виключно від Євросоюзу, і можливість отримання його де-юре ще до кінця нинішнього року залишається реальною.

Про це заявив на прес-конференції у Києві заступник глави Адміністрації Президента Костянтин Єлісєєв, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Якби це залежало від нас, від України, то я мав би вам сказати цю дату. На жаль, станом на сьогодні надання "безвізу" вже не залежить від української сторони - те, що Україна мала зробити, ми виконали. Зараз м'яч на полі Європейського Союзу. Єдине, що я можу сказати,  переконливо і з усієї відповідальністю, - що безвізовий режим буде наданий вже найближчим часом", - сказав Єлісєєв, відповідаючи на запитання щодо конкретної дати надання Україні безвізового режиму з Євросоюзом.

За його словами, наразі це вже питання здатності ЄС виконувати свої обіцянки.

"Так само і я з нетерпінням чекаю цю дату. Якщо ви мене запитаєте, чи реально де-юре отримати безвізовий режим до кінця цього року, я скажу - так", - зазначив Єлісєєв.

Він наголосив, що врегулювання всіх міжінституційних переговорів щодо так званого механізму призупинення - це проблема ЄС, а не України, яка всі свої зобов'язання виконала.

"Ми маємо вимагати від ЄС виконання своїх зобов'язань. Те, що у них усередині відбувається, - це їхні проблеми. Нас цікавить результат. А результат - це безвізовий режим.  Це - довгоочікуване рішення, яке ми заслужили і повинні отримати", - підкреслив заступник глави АП.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-