Допит Януковича: екс-беркутівцям блокують виїзд із СІЗО до суду

Допит Януковича: екс-беркутівцям блокують виїзд із СІЗО до суду

Фото
Укрінформ
Кілька десятків людей блокують виїзд із Лук'янівського СІЗО, з якого в Святошинський суд мають доставити колишніх бійців спецпідрозділу "Беркут".

Про це повідомляє телеканал "112 Україна".

"За інсайдерською інформацією, (Янукович – ред.) може сказати, що підозрювані вбивці Небесної сотні, активістів Майдану, не винні. Відповідно саме поняття складу злочину може нівелюватися, і їх можуть випустити. Загубиться серйозний ланцюжок, який може вивести до тих, хто віддавав накази про розстріл мирних зібрань громадян. Наша мета тут - не допустити цього", – сказав учасник акції протесту Володимир Загазей.

Фото: Данііл Шамкін

"Блокуючи цю установу, ми не хочемо створювати незручностей і працівникам, і тим людям, які не причетні до цієї мети. Конвоїри показували журнали, кого конвоюють. Ми звіряли прізвища цих обвинувачених бійців спецпідрозділу "Беркут", це доступно в Інтернеті. Після цього випускаємо. За словами керівника СІЗО, на сьогодні близько 120 осіб мають розвезти по судах, а це також ті, які, можливо, дочекаються виправдувального вироку суду і вийдуть на волю. Не хочеться затримувати їх у цих жахливих умовах", – додав активіст.

Як відомо, 25 листопада в Святошинському суді Києва в режимі відеоконференції відбудеться допит Віктора Януковича у справі 5 колишніх співробітників спецпідрозділу "Беркут".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-