Нардепи Ляшка не квапляться здавати дипломатичні паспорти

Нардепи Ляшка не квапляться здавати дипломатичні паспорти

Виправлено
Укрінформ
Майже всі члени "Радикальної партії" Олега Ляшка всупереч власним заявам не тільки не відмовилися від використання дипломатичних паспортів, а навіть не виконують вимоги здавати їх після службових закордонних поїздок на зберігання в МЗС.

Про це йдеться у відповіді МЗС на інформаційний запит Укрінформу.

Як пояснили в МЗС, відповідно до Положення про дипломатичний паспорт України, затвердженого Указом Президента України «Про дипломатичний та службовий паспорти України» від 12.05.2015 №264/2015, на МЗС України покладено функції щодо організації роботи з оформлення, видачі, обміну, повернення державі, зберігання та знищення дипломатичних паспортів України.

"Згідно з абзацом 4 підпункту 3 пункту 5 цього Положення, дипломатичний паспорт видається народному депутату України на строк виїзду у службове відрядження за кордон і підлягає поверненню на зберігання МЗС України протягом десяти днів після закінчення строку, на який його було видано. Станом на 23 листопада ц.р. від Апарату Верховної Ради на зберігання до МЗС не надходили дипломатичні паспорти 19 з 21 вказаних у зверненні народних депутатів фракції ВРУ «Радикальна партія", - йдеться у повідомленні МЗС.

На прохання кореспондента Укрінформу, після отримання даної відповіді, уточнити прізвища двох членів фракції, які виконують вимогу щодо повернення дипломатичних паспортів на зберігання в МЗС, у відомстві зазначили, що надали інформацію "в межах компетенції".

Як повідомляв Укрінформ, голова фракції "Радикальної партії" Олег Ляшко під час виступу в парламенті 16 листопада заявив про готовність відмовитися від дипломатичного  паспорта  і закликав усіх народних депутатів, поки немає безвізового режиму, "здати кожен свій дипломатичний паспорт так, як це роблять депутати від фракції Радикальної партії". 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-