Допит Януковича: у київському суді акредитувалися 43 ЗМІ

Допит Януковича: у київському суді акредитувалися 43 ЗМІ

Укрінформ
Святошинський районний суд в Києві готовий до відеодопиту екс-президента Віктора Януковича щодо справи розстрілу 48 активістів на вулиці Інститутській у лютому 2014 року. Висвітлювати допит у Києві акредитувалися 43 ЗМІ.

Про це у п'ятницю Укрінформу розповіла представник прес-служби Державної судової адміністрації України Ольга Какауліна.

"Російських журналістів не аккредитовували на захід, оскільки є постанова Верховної Ради від 12 лютого 2015 року про тимчасове призупинення акредитації журналістів і представників деяких ЗМІ Російської Федерації при органах державної влади України", - сказала вона.

За її словами, усі запити на акредитацію від представників ЗМІ РФ, які бажали висвітлювати судове засідання у справі екс-"беркутівців" у Святошинському районному суді міста Києва, судова влада України опрацьовувала спільно з СБУ. У результаті жодне ЗМІ РФ акредитоване не було.  Серед них НТВ, donnews, "Слов'янські новини", "Коммерсант". При цьому представник прес-служби повідомила, що є серед акредитованих ЗМІ українські редакції "КП в Україні" і "ТАРС".

Какауліна також заявила про некоректність інформації від Святошинського райсуду, що судове засідання, під час якого допитуватимуть Януковича, планують висвітлювати 286 представників ЗМІ, у тому числі "дуже багато акредитовано російських ЗМІ".

"Ця цифра абсолютно не відповідає дійсності, тому що 286 немає. Українських ЗМІ наразі у нас акредитувалося 43, це 102 журналісти. Бажаючих російських ЗМІ були одиниці насправді, але ми їх не акредитували", - відзначила вона.

Водночас Какауліна додала, що у Державній судовій адміністрації України немає інформації про кількість акредитованих журналістів у Ростові-на-Дону.

"Ми не знаємо, скільки журналістів акредитував Ростов-на-Дону і чи акредитував взагалі. Це ж Ростовський обласний суд, з їхнього боку ми не знаємо, оскільки це питання не нашої компетенції", - підкреслила вона.

Какауліна розповіла, що для журналістів передбачено окремий зал, де в онлайн режимі можна спостерігати за судовим засіданням. Безпосередньо у залі судового засідання "мало місця" для усіх учасників процесу, постраждалих, родичів загиблих і журналістів. Вона відзначила, що у залі зможуть бути присутніми тільки камери телеканалів, які вестимуть пряму трансляцію.

Вона також підкреслила, що вся апаратура готова для проведення відеодопиту Януковича з Ростова-на-Дону, зв'язок вже було протестовано.

Скільки за часом займе допит Януковича, невідомо, все "залежатиме від кількості запитань, які є у прокуратури, адвокатів, судді, та від часу його відповідей".

Охорону громадського порядку біля суду забезпечують військовослужбовці Нацгвардії та поліція.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-