Луценко: Допит Януковича - російська піар-акція

Луценко: Допит Януковича - російська піар-акція

Укрінформ
Генеральний прокурор Юрій Луценко вважає запланований на п'ятницю відеодопит екс-президента Вітора Януковича в якості свідка у справі про вбивства людей під час Євромайдану нічим іншим, як російською піар-акцією до річниці Євромайдану.

Про це генпрокурор написав на своїй сторінці у Facebook

"Я особисто розглядаю це дійство в якості чергової піар-акції про "нелегітимну київську хунту" в річницю Євромайдану", - написав він.

Луценко пояснив, що не варто очікувати чогось важливого від допиту Януковича в суді. 

"По-перше, цей допит ініціював захист "беркутів", що підозрюються у розстрілах на Майдані. По-друге, російський суд одразу поставив умовою скайп-допиту його проведення саме в кінці листопада. По-третє, в Ростов звезли всю кремлівську медіа-машину", - підкреслив він.

На переконання генпрокурора, все це означає, що "кремлівські покровителі кривавого диктатора" зрозуміли: ГПУ вийшла на фінішну пряму для початку судових процесів проти організованого злочинного угруповання Януковича. "І це - його (Януковича. - Ред.) останній шанс поговорити в якості свідка", - резюмував Луценко.

Як повідомляв Укрінформ, 25 листопада у Святошинському районному суді міста Києва о 13:00 відбудеться судове засідання у справі "Вбивства людей під час Євромайдану", під час якого заплановано допит екс-президента України Віктора Януковича в якості свідка. Судове засідання транслюватиметься в онлайн-режимі на веб-порталі "Судова влада України". 

Раніше повідомлялося, що відеодопит Януковича планують висвітлювати близько 300 представників ЗМІ. При цьому акредитовано багато російських медіа. Сам екс-президент України буде давати свідчення в Ростовському обласному суді.

Обвинуваченими в цьому провадженні є п'ять колишніх бійців київського батальйону "Беркут". Ще 18 перебувають у розшуку. А також сім колишніх посадовців, серед яких і Віктор Янукович. 

Сама ж справа про розстріл 48 людей на вулиці Інститутській 20 лютого 2014 року слухається у Святошинському райсуді вже півтора року.

Російські ЗМІ повідомляють, що у Ростові-на-Дону в п'ятницю відбудеться прес-конференція Януковича за підсумками його відеодопиту в Святошинському районному суді Києва. Початок заходу заплановано на 18:00 за київським часом.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-