Порошенко: В ЄС визнали, що в Україні найбільш серйозна модель е-декларацій

Порошенко: В ЄС визнали, що в Україні найбільш серйозна модель е-декларацій

Укрінформ
Українська модель електронного декларування є найбільш амбітною та серйозною моделлю в Європі.

Про це заявив Президент України Петро Порошенко під час спільної з президентом Європейської ради Дональдом Туском, президентом Європейської комісії Жан-Клодом Юнкером прес-конференції за підсумками саміту Україна-ЄС, повідомляє сайт глави держави.

"Ми визнали, що це найбільш амбітна та серйозна модель електронного декларування, яка є в Європейському Союзі", - сказав Порошенко.

Він зазначив, що сьогодні у Брюсселі була підписана угода про виділення 15 млн євро від ЄС та 1 млн євро від уряду Данії, які спрямують на реалізацію заходу "Антикорупційна ініціатива ЄС в Україні". Глава держави зауважив, що ці кошти будуть спрямовані на підвищення ефективності діяльності Національного агентства з питань запобігання корупції після запровадження електронних декларацій.

Порошенко повідомив, що на сьогоднішній день понад 105 тис. українських чиновників відзвітували і здали електронні декларації. За словами Президента, буде запущено електронний механізм, на базі допомоги Європейського Союзу, щодо автоматичного підвищення ефективності перевірки статків і доходів українських чиновників.

Він також висловив вдячність ЄС за постійну готовність надавати Україні подальшу політичну, технічну та фінансову підтримку для імплементації реформ.

Порошенко повідомив, що під час саміту Україна-ЄС обговорювалось питання надання 104 млн євро на реформу державного управління.

Президент запросив лідерів ЄС дати оцінку реформам в Україні, зокрема, досягнень нашої країни у питаннях боротьби з корупцією. "Мені було дуже приємно отримати схвальну оцінку як в питаннях створенні інституційних можливостей для боротьби з корупцією, так і в питанні перших кроків по імплементації", - сказав він.

Глава держави подякував президенту Європейської ради та Президенту Європейської комісії за грунтовну дискусію і вагомі результати 18-го саміту Україна-ЄС та запросив лідерів ЄС на наступний саміт, який відбудеться в Україні у наступному році.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-