Єврокомісар Мальмстрьом: Україна стала іншою

Єврокомісар Мальмстрьом: Україна стала іншою

Укрінформ
З часів Революції Гідності Україна досягла значного прогресу, зокрема, у сферах банківського сектору, газу, поліції, державних закупівель та макроекономічній ситуації.

На цьому наголосила європейський комісар з питань торгівлі Сесілія Мальмстрьом під час зустрічі Президента України Петра Порошенка з представниками ділових кіл ЄС, що відбулася по завершенні Саміту Україна-ЄС, повідомляє прес-служба глави держави.

"З часів Революції Гідності, річниця якої нещодавно відзначалась, Україна досягла значного прогресу. Україна сьогодні інша країна: банківський сектор, газ, поліція, державні закупівлі та макроекономічна ситуація", - зазначила єврокомісар.

Водночас, вона додала, що ще багато потрібно зробити. За її словами, ЄС зацікавлений у подальшій співпраці з Україною. Мальмстрьом також відзначила зростання українського експорту на ринок ЄС.

Зі свого боку, Президент поінформував про реформи в Україні. Глава держави відзначив, що за останні 2,5 роки було створено нові антикорупційні інститути, запроваджено перший етап е-декларування, реформовано систему державних закупівель та енергетичний сектор, проводиться дерегуляція, усунення технічних бар'єрів в торгівлі. Завершено перший етап та продовжується судова реформа, проводиться реформа правоохоронних органів. Також запускається програма приватизації.

"Пишаюся своєю командою, своєю країною та рівнем співпраці з ЄС. Впевнений, що сьогодні правильний час і місце для інвестування в Україну", - наголосив глава держави.

Порошенко підкреслив, що з 2014 року Україна постійно поліпшує свій показник у рейтингу Doing business. За результатами останнього звіту 2017 року Україна посідає вже 80 позицію.

Під час зустрічі Мальмстрьом також було презентовано проект законодавчої ініціативи ЄС щодо надання Україні додаткових торговельних преференцій. Радник Президента України Борис Ложкін також зробив презентацію щодо реформ, зокрема що стосуються інвестиційного клімату.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-