Орбан: Ми думаємо про Європу, де Україна буде повноправним членом

Орбан: Ми думаємо про Європу, де Україна буде повноправним членом

Укрінформ
Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман у рамках офіційного візиту до Угорщини обговорив із прем’єр-міністром цієї країни Віктором Орбаном питання європейської та євроатлантичної інтеграції України та взаємодії із Європейським Союзом.

Про це повідомляє Урядовий портал.

"Для нас дуже важлива підтримка Угорщини на шляху євроінтеграції, впровадження безвізового режиму", - сказав Гройсман.

У свою чергу Орбан запевнив у підтримці Угорщиною суверенітету України.

"Найважливішим питанням ми вважаємо суверенітет України... Глибоко поважаємо її і готові надавати усіляку допомогу Україні для забезпечення її суверенітету", - наголосив Орбан.

Він зауважив, що після Революції Гідності Україна поставила мету стати частиною західного світу. "Вона наближається і займає належне їй місце у сім'ї європейських народів. Я хотів би однозначно висловити, що Угорщина підтримує членство України у Європейському Союзі, хоча це питання не є на порядку денному", - зазначив Орбан.

"Ми будемо підніматися по цих сходах, і ми думаємо про таку Європу, де Україна буде повноправним членом", - підкреслив він.

За його словами, деякі європейські країни блокують важливі для України питання запровадження безвізового режиму та завершення ратифікації Угоди про асоціацію.

У цьому контексті від запевнив у відданості країн Вишеградської четвірки, що "тримають в Європі бік України".

"Україна і український народ, забезпечення йому безвізового режиму є дуже важливим для Угорщини. Можемо говорити про економічні та інші аргументи, але не можна ставити під сумнів те, що Україна пройшла через важкі роки і виконала усі обіцянки, тому Європа повинна забезпечити безвізовий режим", - наголосив Орбан.

Гройсман подякував за звернення Державних зборів Угорщини до нідерландських депутатів із закликом ухвалити позитивне рішення в справі ратифікації Угоди про асоціацію між Україною та ЄС.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-