Гопко закликала ізраїльських депутатів не їхати до Криму

Гопко закликала ізраїльських депутатів не їхати до Криму

Укрінформ
Голова Комітету Верховної Ради України у закордонних справах Ганна Гопко закликала депутатів ізраїльського Кнесету не відвідувати окупований Росією Крим.

Про це вона заявила під час форуму "Україна-Ізраїль 2016. 25 років дипломатичних відносин: від загальної спадщини до спільного бачення", повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Український парламент і українське суспільство дуже болюче сприймають, коли ми бачимо візити парламентаріїв різних країн світу у Крим без погодження з українською стороною. Тому ми закликаємо представників Кнесету не відвідувати Крим і також не приймати російські делегації, якщо там будуть депутати, які обрані у незаконний спосіб, оскільки український парламент дуже чітко прийняв свою заяву, що російська Дума у зв’язку із проведенням виборів у тимчасово окупованому Криму є нелегітимною", - сказала Гопко.

Вона також нагадала про голосування 15 листопада у Раді безпеки ООН у комітеті з прав людини за резолюцію щодо стану справ людини у Криму.

"Зважаючи на попереднє голосування, яке було у 2014 році, і ту позицію, яка була в Ізраїлю зараз, ми бачимо суттєве зрушення і воно дає нам величезну надію, що Ізраїль тут виступатиме для нас союзником, що Ізраїль у нашій протидії російській агресії докладатиме зусиль, аби правда була відзначена", - наголосила Гопко.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-