Порошенко: Україна та ЄС мають спільну позицію щодо російської агресії

Порошенко: Україна та ЄС мають спільну позицію щодо російської агресії

Укрінформ
Європейський Союз підтримує позицію України щодо агресії Російської Федерації стосовно нашої держави та вважає, що санкції відносно РФ мають залишатися.

Про це Президент України Петро Порошенко сказав на спільній з президентом Європейської Ради Дональдом Туском і президентом Європейської Комісії Жан-Клодом Юнкером зустрічі з представниками ЗМІ, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Ми однозначно маємо спільну позицію щодо російської агресії. Ми констатували, що російська агресія продовжується і закликаємо російську сторону нарешті припинити обстріли мирної території України, забезпечити стале припинення вогню, як задекларовано Мінськими угодами", - сказав Порошенко.

За його словами, Україна та ЄС закликають негайно допустити на окуповану територію спеціальну моніторингову місію ОБСЕ, якнайшвидше звільнити усіх заручників, які незаконно утримуються на окупованій території та у в'язницях РФ, прискорити імплементацію Мінських угод.

"Ми рішуче засудили зволікання РФ щодо виконання взятих на себе зобов’язань в рамках Мінського процесу. В цьому контексті ми констатували, що санкції мають залишитися до тих пір, поки Росія не виконає у повному обсязі Мінські домовленості", - наголосив Президент.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-