Луценко оголосив догану прокурору Сусу за брехню в декларації

Луценко оголосив догану прокурору Сусу за брехню в декларації

Укрінформ
Генеральний прокурор України Юрій Луценко за брехню в декларації та анкеті доброчесності оголосив догану заступнику начальника Департаменту з розслідування особливо важливих справ у сфері економіки ГПУ Дмитру Сусу.

Про це йдеться у відповіді ГПУ на запит Центру протидії корупції, повідомили Укрінформу в ЦПУ.  

"Генеральний прокурор України Юрій Луценко притягнув до дисциплінарної відповідальності за брехню в декларації та анкеті доброчесності Дмитра Суса, заступника начальника Департаменту з розслідування особливо важливих справ у сфері економіки", - зазначається в повідомленні ЦПУ, на сайті якого оприлюднено і саму відповідь Генпрокуратури.

Догана оголошена за "порушення порядку подання декларації" та "подання недостовірних тверджень" в анкеті доброчесності прокурора.

У відповіді ГПУ також вказується, що Луценко задовольнив заяву Суса "про дострокове припинення його повноважень на адміністративній посаді за власним бажанням".

Як повідомлялося, слідчий Дмитро Сус забув вказати в анкеті доброчесності авто преміум класу Audi Q7 вартістю понад 900 000 грн, що, як з’ясували журналісти, належало його 85-річній бабусі.

Журналісти встановили, що задекларовані Сусом доходи не дозволили б йому придбати таке вартісне авто, тому слідчий і не згадав про нього в анкеті. Сама прокурорська Audi Q7 потрапила в поле зору журналістів після того, як у серпні відбулося зіткнення між співробітниками ГПУ та детективами Національного антикорупційного бюро України, які здійснювали зовнішнє спостереження за Сусом.

В ГПУ заявили, що стеження було незаконним, у той час як у НАБУ стверджують, що мали на це рішення суду.

У НАБУ також заявили, що слідчі ГПУ затримали їхніх детективів, незаконно утримували і катували їх протягом багатьох годин. Ввечері, за словами директора НАБУ Артема Ситника, на цій же Audi Сус особисто повертав "заручників" до приміщення НАБУ.

Невдовзі після кричущого випадку зі співробітниками Бюро Сус заявив про викрадення у нього даного автомобіля.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-