Половина саміту у Брюсселі пройде у форматі віч-на-віч - Єлісєєв

Половина саміту у Брюсселі пройде у форматі віч-на-віч - Єлісєєв

Укрінформ
Половина саміту Україна-ЄС 24 листопада у Брюсселі пройде у форматі тет-а-тет між Президентом України та президентами Європейської Ради, Єврокомісії і Європарламенту.

Про це повідомив журналістам заступник глави Адміністрації Президента Костянтин Єлісєєв. 

"Половина саміту пройде у форматі тет-а-тет. Тобто, чотири президенти будуть спілкуватися віч-на-віч. Чотири президенти - це Президент України Петро Порошенко, президент Європейської Ради Дональд Туск, президент Єврокомісії Жан-Клод Юнкер та президент Європарламенту Мартін Шульц, який спеціально прибуде на цей саміт зі Страсбурга", - сказав Єлісєєв.

Інша частина саміту - зустріч у складі розширених офіційних делегацій. Водночас у рамках саміту пройде невеликий бізнес-форум за участю Президента України та представників Єврокомісії.

За словами Єлісєєва, саміт буде стратегічним та нестандартним з огляду на геополітичний фон, на якому він проходитиме, та питання, які на ньому обговорюватимуться.

Зокрема, у ході зустрічі планується обговорити імплементацію Угоди про асоціацію між Україною та ЄС, у тому числі, в частині зони вільної торгівлі, запровадження безвізового режиму між Україною та Євросоюзом, питання регіональної безпеки та врегулювання конфлікту на Сході України, продовження санкцій ЄС проти Росії.

Обговорять під час саміту також енергетичні питання, зокрема, рішення Єврокомісії, що дозволяє російському Газпрому збільшити обсяги постачання газу через "Північний потік" та німецький газопровід OPAL.

Також на зустрічі у Брюсселі очікується виділення Євросоюзом Україні 15 млн євро на боротьбу з корупцією та 114 млн євро - на адміністративну реформу. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-