Суд у справі Штепи перенесли через хворобу адвоката

Суд у справі Штепи перенесли через хворобу адвоката

Укрінформ
Судове засідання в Червонозаводському райсуді Харкова у справі екс-мера Слов'янська Нелі Штепи, яка обвинувачується в посяганні на територіальну цілісність і недоторканість України і створення терористичної групи, не відбулося через хворобу її адвоката.

Про це кореспондентові Укрінформу розповіла прес-секретар прокурора Харківської області Віта Дубовик.

"Суд не відбувся через хворобу адвоката підсудної Дмитра Марченка", - відзначила Дубовик.

За її словами, колегія суддів призначила чергове засідання у справі Штепи на 7 грудня.

Штепу, стало відомо, було доставлено до суду у супроводі конвою.

Як повідомляв раніше Укрінформ, 26 жовтня Червонозаводський райсуд Харкова продовжив арешт екс-мера Слов'янська Нелі Штепи ще на два місяці, тобто, до 26 грудня.

На суді адвокат Дмитро Марченко наполягав на пом'якшенні запобіжного заходу для Штепи, оскільки, за його словами, вона вже не зможе вплинути на свідків, бо усі вони допитані, але суд відмовив.

Більше 10 активістів, які прийшли до суду через побоювання, що Штепу випустять на свободу, вимагали для неї довічного терміну.

29 лютого на підготовчому засіданні суду за розглядом знову справи Штепи у зв'язку із заміною ряду суддів, обвинувачена зажадала допитати більше сорока свідків, починаючи з Президента Петра Порошенка, в чому суд їй відмовив.

31 серпня екс-губернатор Донецької області Сергій Тарута в якості свідка захисту в режимі відео-конференції підтвердив, що рекомендував Штепі спілкуватися з бойовиками, "щоб запобігти кровопролиттю у Слов'янську".

Штепу затримано 11 липня 2014 року. На суді вона пояснювала, що закликала Путіна увійти до Слов'янська під загрозою терористів, що в полоні у терористів її били, а інтерв'ю для російських видань зроблені "під дулом автомата". Їй загрожує довічний термін.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-