Українську сторону на переговорах у Мінську посилив екс-посол у США

Українську сторону на переговорах у Мінську посилив екс-посол у США

Укрінформ
Колишній посол України у США Олександр Моцик призначений від України у політичну підгрупу Тристоронньої контактної групи в Мінську.

Про це кореспондентові Укрінформу повідомило обізнане джерело.

"Нашу делегацію в політичній підгрупі Тристоронньої контактної групи поповнив колишній посол України в США Олександр Моцик. Він дуже досвідчений дипломат і має значно посилити позиції української сторони на переговорах", - зазначив співрозмовник. 

За його словами, Моцик бере участь уже в сьогоднішніх переговорах у Мінську

Як відомо, Олександр Моцик з 2000 по 2010 роки перебував на посаді Надзвичайного і Повноважного Посла України в Республіці Польща, з червня 2010 року по квітень 2015 року - Надзвичайний і Повноважний Посол України в Сполучених Штатах Америки. До цього був першим заступником Міністра закордонних справ України з питань європейської інтеграції.

Як повідомляло агентство, сьогодні в Мінську розпочалося засідання Тристоронньої контактної групи. На ньому планується, зокрема, обговорити питання щодо відкриття КПВВ "Золоте" у Станиці Луганській та звільнення заручників.

Сьогодні також планують узгодити 7 нових ділянок безпеки вздовж лінії фронту.

Серед інших питань, які обговорюватимуться, - можливість впровадження поліцейської місії на Донбасі, модальність проведення виборів, а також доступ Міжнародного комітету Червоного Хреста до незаконно утримуваних осіб.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-