Луценко: Злочини в Криму та на Донбасі спричинила корупція Януковича

Луценко: Злочини в Криму та на Донбасі спричинила корупція Януковича

Укрінформ
Українська делегація у Гаазі звернулася до Міжнародного кримінального суду з проханням розглянути злочини щодо Майдану, а також на Донбасі та в Криму, які почалися з масової корупції високопосадовців.

Про це заявив генеральний прокурор України Юрій Луценко під час дискусії в рамках сесії Асамблеї країн-членів Міжнародного кримінального суду, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Наша делегація тут, аби просити високоавторитетний Міжнародний суд розглянути цю справу, яка починалася з масової корупції високопосадовців і перейшла в тяжкі злочини проти людей, а потім і в воєнні злочини та злочини проти людяності", - сказав він.

За словами Луценка, ГПУ вважає, що Янукович, прийшовши до влади, створив державну мафію, метою якої було особисте збагачення.

"Для утримання своєї влади це організоване угруповання пішло на державну зраду на користь РФ. Коли в 2014 році у столиці почалися масові протести, вони стосувалися корупції. Тоді влада застосувала побиття людей, а потім і розстріл понад 100 осіб у центрі столиці", - сказав він.

За словами Луценка, так корупція переросла у тяжкі злочини.

"Пізніше Янукович втік до Росії і звідти закликав до окупації нашої країни. Відбулася анексія Криму російськими військовими силами, а потім десятки тисяч російських військовослужбовців вторглися на територію нашої країни. Під час цієї окупації Криму та військових дій на Донбасі відбуваються масові військові злочини і злочини проти людяності. Мільйони людей є біженцями, тисячі людей, в тому числі і цивільне населення вбиті. Тут ми бачимо, як корупція переростає у військові злочини та злочини проти людяності", - сказав він.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-