Іловайська трагедія: ГПУ привезла до Гааги докази проти російських генералів

Іловайська трагедія: ГПУ привезла до Гааги докази проти російських генералів

Укрінформ
Делегація Генпрокуратури надала Міжнародному кримінальному суду докази причетності низки російських генералів до Іловайської трагедії.

Про це повідомив під час прес-конференції генпрокурор Юрій Луценко, який наразі перебуває з робочим візитом у Гаазі.

"Вчора в офісі прокурора ми надали докази, як під час подій під Іловайськом Російська Федерація ввела регулярні війська Збройних сил, порушила домовленості про зелений коридор, відступ наших військовослужбовців. Наші докази визнані серйозними", - зазначив він.

Генпрокурор додав, що після отримання доказів причетності російських військових до подій під Іловайськом відбудеться офіційні процедури Міжнародного кримінального суду по їх опрацюванню, які можуть тривати "достатньо довгий час".

Луценко нагадав, що військова прокуратура надала докази причетності до розв'язання та ведення агресивної війни цих подій 18 російських генералів та низки інших високопосадовців ЗС РФ.  

"Наразі саме цим колам осіб від міністра оборони до його підлеглих, а також до екс-президента Януковича, який закликав до вторгнення на територію України російських військ, обмежується діалог із нашими колегами в Гаазі", - резюмував генпрокурор.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-