Порошенко сподівається, що Гранді оцінить всю складність ситуації на Донбасі

Порошенко сподівається, що Гранді оцінить всю складність ситуації на Донбасі

Укрінформ
Візит Верховного комісара ООН у справах біженців Філіппо Гранді в Україну дасть змогу значно поглибити двосторонню взаємодію та співпрацю у цій сфері.

Таке переконання висловив Президент України Петро Порошенко на зустрічі з Верховним комісаром ООН у справах біженців, який перебуває в Україні з першим візитом, повідомляє прес-служба глави держави.

"Ми задоволені рівнем співробітництва України з Управлінням Верховного Комісара ООН у справах біженців та дякуємо за міцну підтримку нашої держави у цей складний час", - сказав Президент.

Порошенко висловив сподівання, що під час візиту в Україну Верховний комісар зможе особисто оцінити всю складність гуманітарної ситуації на Донбасі, повну відповідальність за яку несе Росія.

Він також звернувся до співрозмовника з проханням приділити особливу увагу серйозним проблемам, з якими стикаються кримські татари в тимчасово окупованому Росією Криму.  

У свою чергу Гранді наголосив, що невипадково здійснив візит в Україну у перший рік після обрання на посаду Верховного комісара ООН. "Ми надаємо великого значення ситуації у вашій країні і тій ролі, яку ми можемо відіграти у вирішенні відповідних проблем. Цей візит важливий ще й тим, що ми можемо донести інформацію про виклики, з якими стикається Україна, до усього світу", - сказав він.

Верховний комісар ООН у справах біженців відзначив зусилля керівництва України, пов’язані із забезпеченням прав та потреб внутрішньо переміщених осіб.

Останній візит Верховного комісара ООН у справах біженців в Україну відбувся 22 роки тому.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-