Ердоган обіцяє підтримку у питанні звільнення окупованих територій України

Ердоган обіцяє підтримку у питанні звільнення окупованих територій України

Укрінформ
Президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган засудив російську агресію та пообіцяв підтримку у розв'язанні питання щодо звільнення окупованої української території.

Про це розповів Голова Верховної Ради Андрій Парубій, коментуючи підсумки обговорення українського питання на засіданні ПА НАТО у Стамбулі, інформує прес-служба парламенту.

«Президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган у своїй доповіді на Парламентській асамблеї НАТО чітко зазначив свою прихильність до територіальної цілісності України, засудження російської агресії проти нашої країни і висловив подальшу підтримку у вирішенні питання звільнення української території від російських агресорів, недопустимості замовчення окупації Криму», - зазначив Парубій.

Голова ВР також зауважив, що мав «довгу, майже годинну розмову» з президентом Туреччини, у рамках якої обговорювались важливі питання українсько-турецьких двосторонніх взаємин.

Зокрема, за його словами, «було розглянуто низку робочих питань, що стосуються нашого економічного співробітництва, і, власне, зони вільної торгівлі між Україною та Туреччиною».

«Дуже важливим було обговорення питання про співпрацю у військово-оборонному комплексі, де ми започаткували цілу низку програм і обговорили поетапність їхнього виконання, адже співпраця у військово-оборонному комплексі є вигідною як для України, так і для Туреччини», - підкреслив Парубій.

Крім того, він поінформував, що запросив Ердогана відвідати з візитом Україну в першій половині 2017 року.

«Президент Ердоган засвідчив велику прихильність до України і ще раз підтвердив, що Україна та Туреччина є стратегічними партнерами, і співпраця між нашими країнами має великий потенціал, який ми повинні розвивати», - наголосив спікер.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-